Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@23:12:06 GMT

معرفی دانشگاه بوعلی سینا + تاریخچه و دانشکده‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۳۲۳۰

معرفی دانشگاه بوعلی سینا + تاریخچه و دانشکده‌ها

دانشگاه بوعلی سینا یکی از مراکز علمی دولتی ایران در همدان است که نخستین و تنها دانشگاه عضو در گروه بین‌المللی D8 به شمار می‌رود. این مرکز علمی در رتبه‌بندی ISC رتبه هشت دانشگاه‌های جامع کشور را هم‌تراز با دانشگاه اصفهان دارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دانشگاه بوعلی سینا یکی از مراکز علمی دولتی ایران در همدان است که نخستین و تنها دانشگاه عضو در گروه بین‌المللی D8 به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه در رتبه‌بندی ISC رتبه هشت دانشگاه‌های جامع کشور هم‌تراز با دانشگاه اصفهان را دارد. براساس آمار مؤسسه رتبه‌بندی تایمز دانشگاه‌های کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۰ برای نخستین بار در رده ۳۰۱ الی ۳۵۰ قرار گرفت. دانشگاه بوعلی سینا دارای موزه، دریاچه و مرکزی برای آموزش زبان فارسی به افراد غیر فارسی است.

تاریخچه تأسیس دانشگاه بوعلی سینا

نخستین گام‌ها برای تأسیس دانشگاه بوعلی سینا در اسفندماه سال ۱۳۵۱ براساس معاهده مشترک میان دولت ایران و فرانسه برداشته شد. شورای گسترش آموزش عالی در ۹۴ جلسه خود که ششم آذرماه ۱۳۵۲ برگزار شد مجوز تأسیس این مرکز علمی را در همدان تصویب نمود و پس از آن در سال ۱۳۵۳ دانشگاه تأسیس و فعالیت خود را در سال ۱۳۵۵ با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی کاردانی تا کارشناسی‌ارشد و چهار مجتمع گسترش کشاورزی، علوم تندرستی، علوم محیط زیست و علوم آموزشی آغاز کرد.

پشرفت‌های چشمگیر دانشگاه بوعلی سینا

از میان دانشکده‌های این دانشگاه، دانشکده شیمی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی از نظر تولید علمی و جذب دانشجو رتبه بالایی دارد و در بین مؤسسات وابسته به دانشگاه نیز، مرکز رشد هم‌اکنون با ۲۵ شرکت فعال در حوزه IT و ICT پیشرفت خوبی در زمینه جذب دانشجویان و نخبگان صاحب طرح و ایده‌های فناورانه داشته است. ایجاد پلتفرم ملی اینترنت اشیا نیز از دیگر افتخارات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه بوعلی سینا به شمار می‌رود.

ویژگی‌های دانشگاه بوعلی سینا

ویژگی‌های این دانشگاه می‌توان به کیفیت بالای تولیدات علمی و توسعه تحصیلات تکمیلی اشاره کرد که ثمره تلاش مسئولان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه است؛ این مرکز علمی در حوزه شیمی و میزان ارجاعات به مقالات اعضای هیئت علمی در کشور و جهان برند و شاخص محسوب می‌شود همچنین می‌توان آن را جزو یک درصد دانشگاه‌های مؤثر جهان نام برد. از استادان و اعضا هیئت علمی این دانشگاه که در عرصه‌های مختلفی از جمله کسب موفقیت در جایزه‌های علمی، انتخاب استاد نمونه کشور، دانشمندان برتر و مؤثر جهان اسلام و یک درصد برتر دانشمندان می‌توان عباس افخمی عقداء، محمدعلی زلفی‌گل، داوود نعمت‌الهی، محسن جلالی، محمد خانجانی، غلامحسین مجذوبی و امید طبیب‌زاده قمصری را نام برد.

دانشکده‌های دانشگاه بوعلی سینا دانشکده فنی و مهندسی دانشکده کشاورزی دانشکده علوم انسانی دانشکده علوم پایه دانشکده علوم اقتصاد و علوم اجتماعی دانشکده هنر و معماری دانشکده شیمی دانشکده پیرادامپزشکی دانشکده فنی و منابع طبیعی شعبه تویسرکان دانشکده فنی و مهندسی شعبه کبودرآهنگ دانشکده مدیریت و حسابداری شعبه رزن دانشکده صنایع غذایی شعبه بهار

دانشکده ادبیات

دانشکده ادبیات و علوم انسانی در کنار دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی قرار دارد و ساخمان هر دو دانشکده از نظر معماری بسیار مشابه یکدیگر است؛ این دانشکده در سال ۱۳۶۵ تأسیس شد و فعالیت خود را با رشته‌های اقتصاد و زبان فرانسه در سال ۱۳۶۷ آغاز کرد. در حال حاضر ساختمان اصلی این دانشکده در فضای اصلی دانشگاه واقع شده است و مشغول فعالیت‌های علمی و پژوهشی است.

دانشکده مهندسی

دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا فعالیت خود را از سال ۱۳۵۶ با جذب دانشجو در رشته مهندسی آب شروع کرد و در سال ۱۳۶۶ نیز گروه مهندسی مکانیک این دانشکده تأسیس شد.

دانشکده علوم اقتصادی و اجتماعی

دانشکده علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۸۱ از ساختمان دانشکده علوم پایه تفکیک و در یک ساختمان مجزا در پنج طبقه مستقر شد فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی خود را آغاز کرد.

دانشکده کشاورزی

در سال ۱۳۴۶ مدرسه عالی کشاورزی همدان تأسیس شد که این مدرسه نخستین مرکز آموزش عالی خصوصی بود که خارج از تهران راه‌اندازی شد. مدرسه عالی کشاورزی در نخستین سال تأسیس خود ۲۰۶ دانشجو پذیرفت و در سال ۱۳۴۹ با تصویب وزارت علوم و آموزش عالی دوره کارشناسی در دو رشته تعاون روستایی و ترویج کشاورزی در این مرکز برقرار شد. در سال ۱۳۵۶ مدرسه عالی کشاورزی همدان به دانشکده کشاورزی تبدیل شد و به ساختمان کنونی دانشگاه بوعلی سینا پیوست.

رتبه‌بندی دانشگاه بوعلی سینا

این دانشگاه در سال ۲۰۱۵ میلادی به لحاظ وبومتریک در جهان رتبه ۱۶۸۱ در آسیا رتبه ۴۷۰ در خاورمیانه رتبه ۸۵ و در کل کشور دارای رتبه ۲۱ است. از نظر شاخص ISC دانشگاه بوعلی سینا در بین دانشگاه‌های جامع کشور رتبه ۱۰ و در کلیه دانشگاه جهان اسلام در جایگاه ۷۵ قرار دارد. در میان دانشگاه‌های کشور این مرکز علمی از نظر ارجاعات به مقالات رتبه هفتم و از نظر شمار دانشمندان ISI رتبه پنجم را دارا است.

برخی از رؤسای دانشگاه بوعلی سینا اکبر اعتماد فرهاد ریاحی عزت‌الله رادمنش علی اصغر بهزادنیا علی پذیرنده امیر پروین مجید حبیبیان ابوالقاسم پوزش محمود ستاری غلامحسین آقایی داوود حبیبی حسن کی‌پور فقیه حبیبی منصور غلامی اردشیر خزایی محمدعلی زلفی‌گل منصور غلامی یعقوب محمدی‌فر حسین رضوان کد خبر 576545

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانشگاه دانشجو دانشجويان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشگاه بوعلی سینا مرکز علمی دانشکده علوم رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۳۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره علت مرگ «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی توضیحاتی ارائه داد.

یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: «علت فوت «فرزانه اکبری» پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در دست بررسی است و شایعات در فضای مجازی صحت ندارد.»

او ادامه داد: «فرزانه اکبری، پزشک متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، چهارم اردیبهشت ماه، در جهرم به خاک سپرده شده است و پزشکی قانونی علت مرگ او را محرمانه، به اطلاع خانواده‌اش خواهد رساند.»

«فرزانه اکبری»، همسر دکتر «فرید شهریور» فوق تخصص چشم بود که هفته پیش درگذشت.

در چند روز اخیر، خبر‌هایی مبنی بر مصرف مشروبات الکی تقلبی و مسمومیت ۲۹ پزشک در جهرم، در یک میهمانی منتشر شده است که تاکنون هیچ منبع موثقی این خبر را تایید نکرده است. 

در این خبر آمده است که چند پزشک، کلیه خود را از دست داده‌اند و چند پزشک هم در کما هستند.

دانشگاه علوم پزشکی شیراز و جهرم بستری بودن پزشکانی تحت این عنوان را نیز تایید نکردند.

امروز هم برخی رسانه‌ها در فضای مجازی از دستگیری عوامل فروش مشروبات الکی تقلبی در جهرم خبر داده‌اند که پلیس هنوز این موضوع را تایید نکرده است.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

دیگر خبرها

  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • منتخبان مسابقات ملی «سدید»‌ در لرستان معرفی شدند
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • استقرار دانشجویان پسر در خوابگاه ملکی دانشکده پرستاری طبس
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • برگزاری آزمون سراسری رشته علوم تجربی در کرمانشاه