Web Analytics Made Easy - Statcounter

یعقوب محمدی فر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با ریشه شناسی مقوله حجاب متوجه می‌شویم که در زمان‌های مختلف این مقوله شدت و ضعف داشته است به گونه‌ای که پیش از انقلاب متفاوت بوده است و پس از انقلاب به صورت یک الزام به اجرا درآمد.

وی با اشاره به مساله جهانی شدن و ارتباطات گسترده‌تر با نقاط مختلف دنیا، ادامه داد: با دهکده ی کوچکی که در دنیا تشکیل شده است، افراد به راحتی می‌توانند مقایسه کنند و اگر ما بخواهیم جامعه خودمان را با دیگر جوامع مقایسه کنیم قطعاً جامعه‌ای با حجاب و پوشش خاص خود هستیم اما اگر بخواهیم از منظر علمای خودمان به این مساله نگاه کنیم شاید خیلی اوضاع مطلوبی نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه بوعلی سینا ادامه داد: اما در کلان موضوع وضعیت حجاب دانشجویان ما مناسب است و علی رغم هجمه‌هایی که علیه این موضوع می‌شود من فکر می‌کنم باید با دید مثبت این مساله را ارزیابی کرد.

محمدی فر با بیان این نکته که مساله حجاب را نباید ساده ارزیابی کرد و مسأله‌ی پیچیده‌ای است، گفت: ما نباید فراموش کنیم که جامعه ایران را فقط یک مذهب تشکیل نمی‌دهند و نباید از کسانی که مرام و دین متفاوتی دارند توقع داشت که مانند کسانی که در این دین هستند رفتار کنند، این بخشی است که ما اصلاً به آن توجهی نکرده‌ایم.

وی ادامه: الان هم در اواسط تابستان قرار داریم و هوا بسیار گرم است و گرمای هوا و شرایط زیستی و طبیعی را نیز باید در نظر گرفت، اگر همه این موارد را در کنار هم قرار دهیم به نظر بنده جامعه به قانون حجاب احترام می‌گذارد.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا با تاکید بر این نکته که حجاب را نباید به نوع پوشش محدود کرد و حجاب یک نوع سبک زندگی است، اظهار کرد: بدون تعارف می‌گویم که در خیلی از موارد می‌بینیم که پسران و دختران ما آموزش مناسبی ندیده‌اند و حجاب نیز فقط مختص دختران و بانوان نیست، حجاب خاص جامعه است، حجاب همان حیا است و به نظر من جدا کردن حیا از حجاب، ظلم به مساله حجاب است.

وی با بیان اینکه رویکرد دانشگاه بوعلی سینا در سطح این مکان آموزشی و فرهنگی بیشتر جهت گیری ایجابی بوده است، ادامه داد: در خصوص برنامه‌های دانشگاه بوعلی سینا برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب می‌توان به مواردی از قبیل برگزاری کارگاه‌های سبک زندگی، دعوت از کارشناسان و صاحب نظران حوزه حجاب جهت سخنرانی و پاسخ به شبهات، برگزاری جلسات سبک زندگی دانشجویی ایرانی اسلامی، جلسات دیدار با همسران مکرم شهدای مدافع حرم، ترویج فرهنگ ایثار، مسابقات کتابخوانی و حمایت از تشکل‌ها اشاره کرد.

محمدی فر همچنین گفت: نگاه برخی از دوستان این است که افراد را حذف کنیم اما رویکرد ما باید رویکرد ایجابی و جذبی باشد و کمیته عفاف و حجاب دانشگاه نیز بر این اساس فعالیت کرده و حتی رویکرد کمیته انضباطی دانشگاه نیز به همین شکل بوده است.

وی ضمن بیان اینکه دانشگاه بوعلی مجری قانون است و قانون گذار نیست، ادامه داد: ما تابعی هستیم از سیاست‌های وزارتخانه و بدون تعارف اختیاری در خصوص رعایت یا عدم رعایت قانون نداریم و فقط قانون را اعمال می‌کنیم، تنها در محدوده‌ی قوانین می‌توانیم حداقل‌ها و حداکثرها را مشخص نمائیم.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه بن مایه‌های فکری و ذهنی بسیاری از افراد پیش از دانشگاه شکل می‌گیرد و دانشگاه فرصت و توان محدودی برای تغییر این افراد دارد، تشریح کرد: البته من نمی گویم که دانشگاه تأثیر پذیر و منفعل است اما باید به این نکته توجه کرد که ما با افرادی مواجهیم که شخصیتشان شکل گرفته است و میزان تأثیر گذاری دانشگاه به اندازه مراحل قبلی رشد آنها نیست.

کد خبر 5255833

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه بوعلی سينا حجاب و عفاف همدان ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان اردبیل واکسن کرونا ایلام اراک قطعی برق عکس استانها سیستان و بلوچستان دانشگاه بوعلی سینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی

مسئله عفاف و حجاب مورد تأکید کتب آسمانی و آموزه‌های انبیای الهی است. نمونه‌های متعددی از مسأله حجاب در کتب مقدس مسیحیان و یهودیان ذکر شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجاب معادل تحفّظ نسبت به مواجهه‌ی غیر اصولی با افراد غریبه و یا دوری از نگاه آنهاست. این مسئله ریشه در فطرت و ذات پاک انسان‌ها دارد. در واقع انسان‌ هر اندازه به سمت تقویت ایمان به خدا حرکت و از خطاها وگناهان دوری کند، به همان میزان بر عفت و حیای او اثر مثبت می‌گذارد و  فرد مؤمن به صورت خودکار علاقه دارد در دید نامحرمان نباشد،‌ اما همین که از خدا فاصله گرفت، به مرور زمان تقیدات خود را کنار می‌گذارد و این امر سبب می‌شود به تدریج از ارزش‌هایی مثل حیا و حجاب فاصله بگیرد.

از این روست که مسئله عفاف و حجاب مورد تأکید کتب آسمانی و آموزه‌های انبیای الهی است. نمونه‌های متعددی از مسأله حجاب در کتب مقدس مسیحیان و یهودیان ذکر شده است. در رساله پطرس آمده است «همچنین ای زنان، شوهران خود را اطاعت نکنید تا اگر بعضی نیز مطیع کلام نشوند، سیرت زنان ایشان را بدون کلام دریابد * چون که سیرت طاهر و خدا ترس شما را ببینند * و شما را زینت ظاهری نباشد، از بافتن موی و متحلّی شدن به طلا و پوشیدن لباس * بلکه انسانیت باطنی، قلبی در لباس غیر فاسدِ روح حلیم و آرام که نزد خدا گرانبهاست* زیرا بدین گونه، زنان مقدسه در سابق نیز که متوکّل به خدا بودند، خویشتن را زینت و شوهران خود را اطاعت می‌کردند * مانند ساره که ابراهیم را مطیع بود و او را آقا می‌خواند و شما دختران او شده‌اید. (انجیل، رساله پطرس رسول، باب سوم، فقره (1-6) همچنین در رساله پولس چنین آمده است «و همچنین زنان، خویشتن را بیارایند به لباس مزین به حیا و پرهیز، نه به زلفها و طلا و مرواید و رخت گرانبها، بلکه چنانکه زنانی را می‌شاید که دعوی دینداری کنند به اعمال صالحه. (رساله پولس به تیمونائوس، باب دوم، فقره 9 و10)

میزگرد| درباره حجاب طوری برخورد نکنیم جوان‌مان دین‌گریز شود / خصلتی که اجر شهید را دارد

نزدیک به این نوع دعوت نسبت به عفاف و حیا را در قرآن با تعابیر دیگری می‌یابیم. خداوند در آیه31 سوره نور خطاب به پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله می‌فرماید «وَ قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ وَلا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِی أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِینَ غَیْرِ أُولِی الإرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ یَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاءِ وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»؛ یعنی «و به زنان با ایمان بگو: چشمان خود را از آنچه حرام است فرو بندند، و شرمگاه خود را حفظ کنند، و زینت خود را مگر مقداری که پیداست [در برابر کسی] آشکار نکنند، و ] برای پوشاندن گردن و سینه [مقنعه‌های خود را به روی گریبان هایشان بیندازند و زینت خود را آشکار نکنند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدران شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران شوهرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان [هم کیش خود] شان، یا بردگان زر خریدشان، یا خدمتکارانشان از مردانی که ساده لوح و کم عقل اند و نیاز شهوانی حس نمی‌کنند، یا کودکانی که [به سنّ تمیز دادن خوب و بد نسبت به امیال جنسی] نرسیده‌اند و زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت‌هایشان پنهان می‌دارند [به وسیله نامحرمان] شناخته شود. و [شما] ای مؤمنان، همگی به سوی خدا بازگردید، امید که رستگار شوید.»

کارنامه 40 ساله عفاف و حجاب (1)| یوسف نبی چرا گرفتار گناه نشد؟ / برای اصلاح عفاف و حجاب مردم را تکریم کنیم

در این آیه چند دعوت از سوی خداوند انجام شده است: فروبستن چشم، حفظ عفت، پنهان کردن زینت، دسته‌جات محارم و توبه؛ رعایت تمام این مسائل شرعی سبب می‌شود انسان به فلاح و رستگاری برسد. این مسئله یکی از حکمت‌های حفظ عفاف و حجاب است؛ یعنی انسان مؤمنی که قصد دارد به رستگاری برسد،‌ این رستگاری در رعایت عفاف و حجاب اوست و در واقع حجاب، مسیر رسیدن به رستگاری را برای انسان مؤمن هموار می‌کند و او را به درجات عالی در دنیا و آخرت می‌رساند. این امر همان حکمتی نهفته در سایر کتب آسمانی در راستای دعوت به رعایت عفاف و حجاب است.

در اوج بانوانی که در پرتو این خصلت مسیر رستگاری را در دنیا و آخرت پیمودند، حضرت مریم و حضرت زهرا سلام‌الله علیهما و برخی از بانوان شاخص تاریخ بودند. بنابراین با مرور سیره آن بزرگواران می‌توان تبیین بهترین از خصلت عفاف داشت. هرچند مسیحیت در سده‌های گذشته مسیر انحراف را پیمود و با پیروی از مدرنیته حجاب از نماد مریم مقدس (س) برداشت تا مقدمات افول خود را رقم بزند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی
  • منتظری: حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند
  • باید قدر و منزلت معلمان را به خوبی دانست/ لزوم رعایت عفاف و حجاب در جامعه
  • قانون حجاب و عفاف باید در کشور اجرا شود
  • متدینین در مسئله عفاف و حجاب، منطقی بحث کنید
  • احمد خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد/ حجاب از ضروریات دین است، بی حجابی خلاف شرع و قانون است/ در مسئله عفاف و حجاب دو قطبی نکنید
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • حجاب در ایران قانون است؛ همه باید از آن پیروی کنند، حتی کسانی که مسلمان هم نیستند